سیزدهمین نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجتال، همزمان با دومین دوره از نمایشگاه ملی کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی با تمرکز بر کودک و نوجوان، در سیتی سنتر اصفهان افتتاح شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی انصاری،  مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در آیین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال و دومین نمایشگاه ملی توسعه کسب‌وکارهای فرهنگی در فضای مجازی که عصر (یکشنبه، ۲۷ بهمن‌ماه) در پردیس سینمایی سیتی سنتر برگزار شد، گفت: علوم ارتباطات در دهه‌های اخیر از رشد چشمگیری برخوردار بوده به‌طوری‌که با دهه‌های قبل قابل‌مقایسه نیست و در بین شاخه‌های متعدد علوم ارتباطات، رسانه به‌عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین شاخه، به‌ویژه با رشد چشمگیرتری روبرو بوده، به‌طوری‌که اگر به سیر تحول رسانه از ابتدای زندگی بشر دقت کنیم، میزان پیشرفت و تغییر آن در دهه‌های اخیر قابل‌مقایسه با همۀ دوران تاریخ زندگی بشر نیست.

وی، تأثیرگذاری رسانه‌ها را نیز به میزان رشدشان زیاد دانست و اظهار کرد: امروزه خیلی از سرنوشت‌ها را رسانه رقم میزند و خیلی از تحول‌ها در رسانه شکل می‌گیرد به‌طوری‌که می‌توان گفت یکی از مبانی قدرت و توسعه و پیشرفت کشورها رسانه است که هم می‌تواند در جهت خدمت به بشر و هم در جهت ضربه زدن به مسیر انسانی استفاده شود.

انصاری افزود: در این‌ بین طفلی به نام دیجیتال، با رشد سریع به دنیا آمد؛ فضایی که ویژگی قدرت و سرعت نفوذ آن، اهمیت رسانه را صدها و هزاران برابر بیشتر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: فضای دیجیتال در کل دنیا  نوپا و در کشور ما نوپاتر است به همین خاطر برای بهره بردن از این رسانه نوپا باید فرهنگ‌سازی شود تا دچار استفاده منفی از آن نشویم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با بیان اینکه موضوع دومین نمایشگاه ملی توسعه کسب‌وکارهای فرهنگی در فضای مجازی کودک و نوجوان است، گفت: در همه مکاتب به‌ویژه اسلام، یکی از اصلی‌ترین جامعه مخاطبان کودکان هستند و امام علی (ع) در چند کلمه اما پربار اهمیت این قشر را بیان کرده است که «العلم فی الصغر، کالنقش فی الحجر».

انصاری با تشکر از مرکز توسعه فناوری و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جهت تغییر رویکرد نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال اظهار کرد: این نمایشگاه از حالت به نمایش گذاشتن کالا درآمده و به تعامل بین حوزه‌ها، دادوستد در این زمینه و تبدیل کردن امور به موضوعات مشخص روی آورده است.

وی ابراز امیدواری کرد که موضوع کودک و نوجوان با نگاه حوزه رسانه دیجیتال بتواند خدمات خوبی به سرمایه‌های اصلی و آینده‌سازان کشور بدهد و سیر تحول نمایشگاه‌های رسانه دیجیتال به‌صورت مطلوب پیش برود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان از برگزاری سومین دوره نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال در شهر مشهد خبر داد.

در ادامۀ این آیین، سید حسن قاضی عسکر، معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان گفت: در استانداری اصفهان کمیته‌ای به نام اقتصاد دیجیتال وجود دارد و شاید بتوانیم از این طریق مشکلات را مرتفع کنیم.

وی از تشکیل گروه کاری فناوری و نوآوری در استانداری اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این گروه می‌کوشد تا موانع جدی بر سر توسعه کسب‌وکارهای مجازی را شناسایی و برطرف کند.

قاضی عسکر، توسعه و رشد علم را در گروه تجاری‌سازی دانست و افزود: خوشحالم که در پی ایجاد ارزش‌افزوده در کسب‌وکار فرهنگی از راه مجازی هستید و این می‌تواند منجر به ایجاد استارت اپ و تولید ثروت شود و آثار ماندگاری را به‌ویژه در حوزه کودک و نوجوان ساماندهی کند.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: اگر مشوق‌هایی برای کار فرهنگی داشته باشیم می‌توانیم در سطح بین‌الملل، محتوای وزین برای کودکان تولید کنیم.

همچنین، ابوالقاسم خداوردی لو، سرپرست مراکز و واحدهای فرهنگی دیجیتال مرکز ملی فضای مجازی در این آیین اظهار کرد: حال کودک به دلایل زیادی در ایران بغرنح است.

وی با پرسیدن این سؤال که دولت، شرکت‌های وابسته به دولت یا شرکت‌های خصوصی باید حال کودک امروز را دریابند؟ گفت: تجربه 14 ساله بنده می‌گوید که در این سطح کاری از دست دولت ساخته نیست، خصولتی‌ها نیز چندان نمی‌توانند کاری انجام بدهند و بنابراین چشم کودک امروز به دست شرکت‌ها و مؤسسات کاملاً خصوصی است که البته با حمایت دولت باید در این زمینه پیش بروند.

خداوردی لو تصریح کرد: اگر قرار است باقیات‌صالحات داشته باشیم یا به فکر وطن باشیم، کودک در اولویت قرار دارد و امیدواریم که این نمایشگاه سرآغاز حرکت‌های بزرگ دیگری در حوزه کودک و نوجوان باشد.

در پایان این مراسم با حضور محمدرضا بهمنی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تمبر یادبود سیزدهمین نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال و دومین نمایشگاه ملی توسعه کسب‌وکارهای فرهنگی در فضای مجازی رونمایی شد.